Udviklingsværktøjer

Sæt FOKUS og skab bevægelse!

GARUDA-personprofil, kan hjælpe lederen med at skabe bevidsthed omkring eget FOKUS som leder, hvilke ledelsesmæssige præferencer lederen besidder og ikke mindst kenskab til egne styrker som person og leder.

GARUDA-teamprofilen, kan hjælpe teamet til at skabe bevidsthed om teamets fokus og teammedlemmernes styrker.

Hvad er dit fokus?

GARUDA FokusProfilen bygger på, at der i et team eller i en afdeling skal varetages fire forskellige typer af opgaver: Udvikler-opgaver, så der sker udvikling og fornyelse; Integrator-opgaver, så samarbejde og kommunikation fungerer; Resultatskaber-opgaver, så der udvises handlekraft og skabes hurtige resultater; Grunder-opgaver, så der er orden og struktur på de grundlæggende opgaver. Man kan sagtens have fokus på flere af opgavetyperne, men ofte vil der være et enkelt eller to områder, der fylder mest for dig, og som du motiveres mest af.

Ingen medarbejdere kan sjældent fokusere på dem alle fire på én gang. I stedet har vi hver vores styrker, som vi helst bruger i arbejdet og i samarbejdet med andre. Derfor er det vigtigt at vide, hvilke styrker teamet besidder – og hvilke svagheder det eventuelt har – for at kunne få mest muligt ud af samarbejdet. Det kan fx være i ledergruppen, blandt sælgerne, hos HR-afdelingen eller på tværs af faggrupper og generationer.

Når det kommer til udvikling af medarbejdere, ledere og teams, giver profilværktøjerne ny indsigt i styrker og svagheder hos en selv og kollegaerne. På den baggrund kan man skrue udviklingsforløb sammen, der enten kan give medarbejderen fornyet energi, få lederen til at lede teamet så teamets fokus eller ønskede fokus understøttes. 

Hvad kan du bruge GARUDAs profilværktøjer til?

FokusProfilen kan være en stor hjælp, når opgaver skal fordeles, hvad enten det er noget, du gør som leder, eller det er teamets indbyrdes fordeling af opgaver. Indsigten i, at man motiveres forskelligt, skaber også en rummelighed og forståelse overfor hinanden, som man kan tale åbent om i dagligdagen indenfor aftalte rammer og med et aftalt sprog.

Med FokusProfilen kan du afdække, hvad en medarbejder foretrækker at fokusere på, og hvilke typer opgaver han/hun trives bedst med. Det giver afsættet for en kvalificeret og konstruktiv dialog om ansvar, motivation, udfordringer og udvikling – hvad enten du så skal rekruttere, onboarde eller understøtte at medarbejderne er motiverede. Målet er at skabe større selvindsigt, trivsel og succes i jobbet – ja grundlæggende – et afsæt for at skabe bevægelse!

For HR-afdelingen og lederne kan anvendelsen af GARUDA-udviklingsværktøjer være med til at skabe et bedre overblik over, om medarbejderne sidder med de rigtige typer opgaver og koncentrerer sig om de områder, som både de og virksomheden får mest ud af. FokusProfilen anskueliggør også, om teams er skruet hensigtsmæssigt sammen, eller om de eksempelvis fokuserer for meget på at gå i detaljer eller for lidt på at skabe de fornødne resultater.

Hvordan fungerer det?

Når du udfylder et profilværktøj fra GARUDA, svarer du på en række udsagn, der fokuserer på, hvordan du foretrækker at arbejde og løse dine opgaver. På baggrund af dine besvarelser generereres en profil, der grafisk illustrerer dine præferencer – og en række analysetekster, som beskriver, hvad svarerne viser om din måde at arbejde på. Herefter får du en tilbagemelding, hvor du har mulighed for at nuancere – og komme med eksempler på, hvordan din adfærd ser ud i praksis.

Profilværktøjer er ALDRIG et mål i sig selv, og kan IKKE afdække hvordan en medarbejder er, men fungerer i stedet som middel til at kvalificere samtalen og skabe en åben og ligeværdig dialog.

Vil du have inspiration, i form af videoer & blogindlæg, direkte ned i din mailboks, der kan bevæge dig og din organisation mod styrket handlekraft, så tilmeld dig mit community #fratanketilhandling

* Påkrævet felt
Accepter at modtage Emails fra ReneDalgas.dk
Du kan til enhver tid afmelde dig ved at klikke på linket i sidefoden til vores e-mails. For information om vores Cookie- og privatlivspolitik, kan du besøge vores websted.

Vi bruger Mailchimp som vores marketingplatform. Ved at klikke "Accepter betingelser", anerkender du, at dine oplysninger vil blive overført til Mailchimp til behandling.
Lær mere om Mailchimps privatlivspolitik her.

Kontakt

Kontakt mig og hør hvordan jeg kan hjælpe Jer

+45 60 60 35 45

OrganisationsTræner
René Dalgas Andersen
Perikonvej 7
9850 Hirtshals